Oog Lens Vervangen

Gepubliceerd sep. 06, 23
6 min read

Oogheelkunde - Onze Specialismen

Tijdens de operatie kan een bloeding ontstaan in het achterste vaatvlies. Dit heet een subchoroidale bloeding en is een van de ernstigste complicaties die op kan treden en kan leiden tot blindheid (Polikliniek Oogheelkunde). De kans hierop is echter zeer klein, slechts 0,03 tot 0,13%. Nog jaren na een staaroperatie bestaat de kans op het krijgen van een netvlies­loslating.

Wanneer u flitsen gaat zien of plotseling een stuk in het gezichtsveld mist, adviseren we u direct contact op te nemen met uw huis- of oogarts. Na verloop van tijd kan het achtergebleven lenskapsel troebel worden, waardoor u weer waziger gaat zien. Dit heet nastaar en wordt bij ongeveer 26% van de patiënten binnen drie jaar gevonden.

Oogkliniek Voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder Bril

Zo kunt u kort na de operatie alles weer doen, omdat u nog voldoende zicht heeft door uw niet-geopereerde oog. Staaroperaties worden heel regelmatig uitgevoerd. In principe is het risico van complicaties gering maar een bloeding, infectie of netvliesprobleem kan optreden. Ook lukt het soms niet alle lensresten te verwijderen bij de operatie.

Ook op zeer hoge leeftijd is de operatie nog goed te ondergaan. Overigens is opereren de enige manier om echt iets te doen aan ouderdomsstaar. Er bestaan (nog) geen medicijnen tegen staar.

Oogkliniek Voor Gezichtsveldonderzoek: Detectie Van Afwijkingen

Een staaroperatie (cataractoperatie) is de enige mogelijkheid om uw staar te verhelpen. Tijdens de operatie vervangt de oogarts uw huidige troebele lens met een kunstlens. Uw gekozen kunstlens wordt voor de operatie aangemeten en afgestemd op uw zicht wensen. Oogkliniek voor Refractieafwijkingen: Bril- en Contactlenscorrectie. De vertroebelde ooglens wordt via een kleine opening verwijderd. De oogarts plaatst vervolgens de nieuwe kunstlens op de plaats van de vertroebelde lens (Oogkliniek voor Oogziekten: Expertise en Behandelingsopties).

Uw staar kan na de operatie niet terugkomen en uw zicht zal optimaal verbeterd zijn. Wanneer uw staar behandeld wordt, hangt af van uw klachten. Als u zelf uw staar als erg vervelend ervaart omdat u vindt dat u wordt beperkt in uw dagelijkse leven, kunt u kiezen voor een staaroperatie.

Oogarts - OogkliniekUw zicht zal wel verslechteren met de tijd. Hoe snel uw zicht verslechtert verschilt per persoon. Het is goed om te weten dat u niet blind kunt worden door staar (Oogkliniek voor Kunsttranen: Verlichting van Droge Ogen). Wij adviseren om niet te lang te wachten met de operatie. Staar kan middels een simpele en snelle ingreep behandeld worden.

Er zijn diverse kunstlenzen waar uzelf een keuze uit mag maken. Alle kunstlenzen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De keuze van de lens wordt bepaald door uw wensen en lifestyle, maar ook door uw specifieke oogheelkundige eigenschappen. Wilt u van dichtbij weer goed zien of van veraf? Wellicht vindt u het belangrijk om van zowel dichtbij als veraf goed te zien? De oogarts zal uw zichtwensen met u bespreken en u adviseren welke kunstlens het beste bij u past - Oogkliniek voor Hoornvlieserosie: Behandelingsmogelijkheden en Herstel.

Innovatieve Oogkliniek Voor Oogheelkunde

Oogkliniek Voor Oogspierafwijkingen: Behandeling En OefeningenPolikliniek Oogheelkunde

Na de operatie mag u rustig aan uw dagelijkse leven weer oppakken. U moet wel voorzichtig aan doen en uw oog te allen tijde beschermen. In uw ogen wrijven; bent u bang dat u tijdens het slapen wel in uw oog zal wrijven? Plak dan voor het slapen gaan een plastic oogkapje op uw oog.

Bukken. Zware objecten tillen. Fietsen. Geen balsporten. De meeste cliënten kunnen na twee weken beter zien. Na vier tot zes weken is uw zicht stabiel. Uw zicht zal niet meer veranderen. De eerste 24 uur mag u niet autorijden. Uw zicht is als gevolg van de operatie namelijk wazig. U wordt daarom afgeraden om na de staaroperatie zelfstandig naar huis te rijden.

Top Oogklinieken: Vind De Beste Oogzorg In Jouw Regio

24 uur tot 48 uur na uw operatie mag u weer autorijden. Dit is echter afhankelijk van het herstel van uw gezichtsvermogen. Bent u onzeker over uw herstelperiode? Neemt u dan eerst contact met ons op alvorens u weer deelneemt aan het verkeer. Een staaroperatie is een van de veiligste operaties. Oogheelkunde - Ziekenhuis (De specialisten in veilige oogzorg).

Oogheelkunde - SpecialismeLenswissel Staar

Soms accepteert uw oog geen speciale lens omdat uw lenskapsel te zwak is. De arts kan dan alleen een standaard lens plaatsen. Nastaar: de lenskapsel kan op lange termijn troebel worden. Hierdoor wordt uw zicht weer minder scherp. Nastaar is eenvoudig te verhelpen met een laserbehandeling. Dit is een nieuw zorgtraject waarbij u een verwijsbrief nodig heeft.

Oogkliniek: Specialistische Behandelingen Voor Oogaandoeningen

Uw eigen risico telt mee - Oogheelkundige praktijk voor eerstelijns oogzorg. Ooginfectie of vochtophoping in de gele vlek van uw oog (macula-oedeem). De gele vlek in uw oog zorgt voor het optimaal scherp zien.

Onder normale omstandigheden is de lens in het oog helder en doorzichtig. Staar (cataract) is het troebel worden van de natuurlijke ooglens. Het beeld waar wij naar kijken, wordt geprojecteerd op ons netvlies. Als de ooglens troebel is, worden lichtstralen in hun verloop gestoord, waardoor een onscherp beeld op het netvlies ontstaat.

Onze Oog Specialisten

Door het samenklonteren van eiwitten wordt in de loop van de jaren de lens minder helder. Het gezichtsvermogen wordt hierdoor steeds slechter (Complete oogzorg voor uw ogen). Alles wat u ziet, wordt waziger en grauwer van kleur. De snelheid van de verslechtering verschilt van persoon tot persoon. Ook op jongere leeftijd kan iemand staar krijgen.

Ook kan het een gevolg zijn van een ongeval, medicijngebruik of ontsteking van het oog. Wazig zicht. Alles is mistig en onscherp. Overgevoeligheid voor licht. Het vermogen om kleuren te zien vermindert. Dubbelbeelden met één oog. Slechter zicht in de schemering of ’s avonds. Verandering van de brilsterkte. Oogkliniek versus Opticien: Waar Moet Je Naartoe voor Welk Probleem?. Door staar kan de brilsterkte in korte tijd sterk veranderen.

Oogkliniek Voor Oogtumoren: Diagnose En Behandelingsmogelijkheden

Hiervoor is een operatie noodzakelijk. Wie staar heeft en nog goed genoeg ziet om goed te functioneren, hoeft zich niet te laten behandelen. Als staar zo hinderlijk wordt dat het dagelijkse leven verstoord wordt, kan het gezichtsvermogen worden hersteld met een staaroperatie. Het komt ook regelmatig voor dat mensen nog weinig klachten hebben, maar toch door staar niet meer aan de rijbewijseisen voldoen.

Voordat de oogarts u opereert, zullen er onderzoeken plaatsvinden. Oogkliniek voor Kunsttranen: Verlichting van Droge Ogen. Deze onderzoeken zal HMC zoveel mogelijk op dezelfde dag plannen. Oogkliniek voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder Bril. Vult u voordat u naar het onderzoek komt het bijgevoegde vragenformulier in. Neem dit mee als u de afspraak heeft. Op de dag van het onderzoek kunt u het volgende verwachten: De doktersassistente geeft uitleg over de te volgen procedure en over de formulieren.

Oogkliniek Voor Refractieve Chirurgie: Correctie Van Zichtproblemen

U heeft een afspraak voor het opmeten van de sterkte van de kunstlens (oculometrie). Mensen die harde contactlenzen dragen, moeten drie weken voor dit onderzoek de lenzen niet dragen. Dit geldt ook voor dragers van zachte, torische (cilindrische) contactlenzen. Mensen die andere zachte contactlenzen dragen, moeten deze twee weken voor het onderzoek niet dragen.

U heeft een consult bij de oogarts die u gaat opereren. Alleen als het nodig is, krijgt u een bloedonderzoek, lichamelijk onderzoek, een hartfilmpje en een gesprek bij de anesthesist (Oogkliniek: Specialistische Behandelingen voor Oogaandoeningen). Tot slot krijgt u een afspraak voor de staaroperatie. Bij de operatie wordt er een kunstlens ingebracht in uw oog.

Polikliniek Oogheelkunde

Oogkliniek Voor Kinderoogzorg: Gespecialiseerde Behandelingen Voor KinderenOogkliniek Voor Kinderoogonderzoek: Vroege Detectie Van Problemen

Dit is meestal in de verte; om ook dichtbij goed te kunnen zien, is een leesbril nodig. Indien u een zogenaamde cilinderafwijking heeft, is ook nog een lichte correctie voor in de verte kijken nodig. Een monofocale torische lens: Ook dit type lens geeft op één afstand scherp zicht; De lens corrigeert tevens een cilindrische afwijking.

Meer van Behandelingen

Navigation

Home

Latest Posts

Heupprothese, Totale Polikliniek Versie

Published Sep 26, 23
6 min read

Behandeling - Heup Artrose

Published Sep 25, 23
6 min read

Heupprothese - De Voorste Benadering

Published Sep 24, 23
6 min read