Oogheelkunde - Overzicht Van Onze Specialismen

Gepubliceerd sep. 02, 23
6 min read

Polikliniek Oogheelkunde

Zwemmen mag dus niet! De eerste 2 weken na de operatie mag u niet wrijven in uw oog. De eerste twee weken moet u daarom ’s nachts een oogkapje voor uw oog plakken om wrijven te voorkomen. Wees voorzichtig met bukken en/ of tillen, overdrijf niet. staar behandeling. U mag weer deelnemen aan het verkeer (fietsen en autorijden) wanneer u met beide ogen voldoende ziet (na overleg met de optometrist/oogarts).

Trek bij het druppelen van het oog, het onderste ooglid naar beneden (zie druppelinstructie). Een druppel teveel is niet schadelijk. Het druppelen komt niet op tijd en uur, het is alleen belangrijk dat u de druppels probeert zo goed mogelijk te verdelen over de dag. Bij gebruik van twee verschillende oogdruppels mogen deze met een tussentijd van 5 minuten worden gegeven.

U kunt het gevoel hebben dat er zand in uw oog zit, dit is normaal. Wrijf niet in het oog! Meestal verdwijnt dit gevoel vanzelf. De dag na de operatie kunt u uw dagelijkse werkzaamheden, in overleg met de optometrist/oogarts, hervatten. De dag na de operatie kan het zijn dat u wazig ziet of zelfs helemaal niets, door de druppels trekt deze waas over het algemeen na enkele dagen gewoon weg.

Staaroperatie

Trek het onderooglid omlaag. Houd het druppelflesje verticaal boven het oog. Laat de druppel op het oog of op de binnenkant van het onderooglid vallen (twee druppels is niet erg, overtollige vloeistof loopt langs het oog weg). Houd daarna uw oog gesloten en duw met uw vinger het traanpuntje dicht(binnenkant onderste ooglid) Duw het flesje niet tegen het oog.

Oogkliniek Voor Kinderoogzorg: Gespecialiseerde Behandelingen Voor KinderenOogkliniek Voor Ooglidchirurgie: Verbetering Van De Oogcontouren

Met de lensmeting bepaalt de oogarts de sterkte van de kunstlens die tijdens de operatie in uw oog komt. Een lensmeting heet ook wel biometrie. Draag geen zachte contactlenzen meer tot 3 weken voor de biometrie. Draag geen harde contactlenzen meer tot 6 weken voor de biometrie (oogspecialist). Alleen dan is de lensmeting betrouwbaar.

Bij een standaard kunstlens is 1 meting voldoende - Oogkliniek 101: Alles Wat Je Moet Weten Over Oogzorg. Voor een niet-standaard kunstlens krijgt u na de eerste lensmeting nog 1 of meerdere vervolgafspraken voor een meting. Vooral mensen die harde contactlenzen dragen, krijgen vaak meerdere vervolgafspraken. Steeds met enkele weken ertussen, tot de metingen stabiel zijn. Als de metingen stabiel zijn, kan de oogarts de juiste sterkte van de niet-standaard kunstlens berekenen.

Oogheelkundige Praktijk Voor Eerstelijns Oogzorg

Ongeveer 1 week na uw laatste vervolgafspraak belt de oogarts u om de resultaten van de meting te bespreken. Tijdens dit telefoongesprek kunt u ook nog vragen stellen (Oogcentrum). Oogkliniek voor Oogheelkundig Onderzoek: Uitgebreide Controles.

Oogkliniek Voor Cosmetische Oogchirurgie: Verbetering Van De OogesthetiekHoe Ontstaat Staar

Wat zijn de voordelen van een One-stop-shop staar? “De meeste patiënten met staar worden aan beide ogen geopereerd. Nu komen ze eerst voor een consult naar de poli, daarna voor de eerste operatie, gevolgd door de nacontrole en dan moet het tweede oog nog worden geopereerd. Met de One-stop-shop staar halveren we het aantal afspraken en hoeft de patiënt dus minder vaak naar het ziekenhuis (Oogkliniek voor Kleurenblindheid: Onderzoek en Begeleiding).

Tijdens de nacontrole vindt ook direct de staaroperatie aan het tweede oog plaats. Zo organiseren we de staarbehandeling binnen Rijnstate Clinics nog efficiënter. Staarpatiënten worden na verwijzing bij ons al binnen twee dagen gebeld voor een afspraak en uiterlijk twee weken later geopereerd.” Komen alle staarpatiënten in aanmerking voor de One-stop-shop staar? “De One-stop-shop staar is vooral bedoeld voor patiënten die minder mobiel zijn en daardoor afhankelijk zijn van anderen om naar het ziekenhuis in Velp te komen.

Oogkliniek Voor Laserbehandelingen: Scherp Zicht Zonder Bril

Verder moeten patiënten vooraf al door een optometrist zijn gezien, die heeft vastgesteld dat de patiënt staar heeft - Oogkliniek voor Oogverzorging tijdens Zwangerschap: Deskundig Advies. Bij een One-stop-shop staar kunnen we een standaard lens implanteren. Als een patiënt een multifocale of torische lens wenst, dan doen we dat tijdens een apart geplande staaroperatie. Daarnaast is het van belang dat een patiënt direct goed kan overzien wat een staaroperatie inhoudt en zelfstandig thuis de informatie door kan nemen (Specialisten Oogheelkunde).

Oogkliniek Voor Staaroperaties: Veilige En Effectieve BehandelingOogzorg


Als dit niet mogelijk is of de patiënt claustrofobisch is, bekijken we tijdens het eerste consult hoe we de operatie kunnen uitvoeren (Oogkliniek voor Hoornvliesimplantaten: Verbetering van het Zicht).” Waarom zou je een staaroperatie bij Rijnstate Clinics laten doen? “Omdat je snel terecht kunt bij Rijnstate Clinics. Staarpatiënten worden na verwijzing binnen twee dagen gebeld voor een afspraak en uiterlijk twee weken later geopereerd.

StaaroperatieOogkliniek Voor Pterygium: Diagnose En Verwijdering

Van een lichte vertroebeling van de lens tot vergevorderde staar. Sinds 1 januari hebben wij als oogartsen de beschikking over een nieuw apparaat, dat met minder energie en in nog kortere tijd de vertroebelde lens kan vergruizen. Dit leidt tot een nog grotere efficiëntie en veiligheid van onze staaroperaties én een sneller herstel.” Het is ook mogelijk om tijdens een staaroperatie multifocale of torische lenzen te implanteren.

Oogkliniek Voor Pterygium: Diagnose En Verwijdering

Wil je ook voor dichtbij onafhankelijk van een (lees)bril worden, dan kunnen we tijdens de staaroperatie multifocale lenzen implanteren. Het enige nadeel is dat de contrastgevoeligheid afneemt en je meer moeite krijgt met zien in het donker. Ook zie je na de implantatie van multifocale lenzen ringen rondom lichtbronnen. Oogkliniek voor Ooglidchirurgie: Verbetering van de Oogcontouren. Patiënten moeten voor deze lenzen extra betalen, omdat zorgverzekeraars de behandelingen niet vergoeden.

Ik ga nog steeds graag terug naar Afrika om daar te helpen met opereren en bijsturen van de oogzorg. Sinds 2019 ben ik verbonden aan Rijnstate en betrokken geweest bij de opstart van Rijnstate Clinics. Ons doel is om de kwaliteit en patiënttevredenheid bij staaroperaties nog verder te verbeteren. Polikliniek Oogheelkunde. Dat lukt goed.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard in het bos en vind ik het leuk om de wereld over te reizen. Oogkliniek voor Oogtumoren: Diagnose en Behandelingsmogelijkheden.” .

Polikliniek Oogheelkunde

Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt ‘staar’ of ‘cataract’ genoemd. Iedereen die ouder wordt, krijgt daarmee te maken.

Er zijn verschillende vormen van staar: jeugdstaar, staar die ontstaan is door een ziekte of door een beschadiging van het oog, bij een ongeval. De meest voorkomende vorm van staar is ouderdomsstaar. Over de ouderdomsstaar gaat deze folder - Oogkliniek voor Netvliesaandoeningen: Diagnose en Behandeling. Ouderdomsstaar is een ‘normaal’ verouderingsproces. Sommige mensen merken al rond hun veertigste dat de ooglens troebel wordt.

Of u het merkt, hangt ervan af op welke plek in de ooglens de troebeling zich ontwikkelt en hoe groot die troebeling is. Zit de troebele plek in het midden van de lens of daar vlakbij, dan krijgt u al gauw klachten. U gaat bij voorbeeld wazig zien, dubbelzien, u ziet kleuren doffer of u krijgt last van licht of schitteringen.

Meer van Behandelingen

Navigation

Home

Latest Posts

Heupprothese, Totale Polikliniek Versie

Published Sep 26, 23
6 min read

Behandeling - Heup Artrose

Published Sep 25, 23
6 min read

Heupprothese - De Voorste Benadering

Published Sep 24, 23
6 min read